Witamy w Szkole Podstawowej nr 36 w Bytomiu

Mikołajkowe Warsztaty kulinarne w klasie 3a

17 grudnia wybraliśmy się na niecodzienne warsztaty kulinarne do Pizzerii Anaconda.  Celem zajęć było zachęcenie dzieci do kulinarnej, kreatywnej aktywności. Uczniowie poznali tajniki przyrządzania pysznej pizzy- potrzebne produkty oraz sposób jej wykonania. Z wielkim zaciekawieniem obserwowały pracę szefa kuchni, który podzielił się z nami wiedzą na temat przygotowania najlepszej włoskiej pizzy, którą zdobył pracując w renomowanej włoskiej pizzerii. Każdy komponował własną i niepowtarzalną pizzę o różnych kształtach i z różnorodnymi dodatkami. Następnie pizza trafiła do pieca. Nastąpił czas oczekiwania przy muzyce i zabawach ze śpiewem a na końcu ogromna radość z efektów swojej pracy.

Uczniowie z dumą i satysfakcją zjedli samodzielnie przygotowaną przez siebie pizzę.

Na zakończenie wszystkie dzieci otrzymały pamiątkowy dyplom „Kreatywnego małego kucharza”.

Kulinarna lekcja była dla uczniów ciekawym doświadczeniem kulinarnym, dzięki któremu poznali zawód kucharza, mieli okazję rozwijać swoją kreatywność i spędzili miło czas przy wspólnym stole.

Serdecznie dziękujemy właścicielom i pracownikom Pizzerii za przygotowane dla nas ciekawe warsztaty kulinarne!

Była to prawdziwa uczta dla ducha i ciała!!!